Politik omkring brugen af private mobiltelefoner i arbejdsøjemed

Lokal politik – dagtilbud Trekløveret.

Brug af privat mobil telefon/Ipads i arbejds øjemed skal begrænses til et absolut minimum(se eksempel nedenfor).

Der indkøbes derfor det antal telefoner/Ipads til vores børnehuse, som skal bruges som faglige telefoner – f.eks. til tur ud af hus; optage pædagogiske aktiviteter; til forløb af dokumentation med et eller flere børn, hvor der er brug for, at få reflekteret sammen med kollega/analyse på en adfærd og sende beskeder/billeder til forældre.

Private telefoner kan bruges til at ringe fra/på, såfremt man er på tur ud af huset. Det kan være i forbindelse med opringning til børnehaven med en besked eller i tilfælde af 112. Den private mobil/Ipad skal IKKE tage videooptagelse/billeder. Den private telefon er IKKE til at ringe forældre op, da deres telefon nr. ikke skal ligge på den.

Denne politik laves for, at undgå uheldige episoder for personalet, hvor evt. overførsel af data kan stride mod de skrappe krav vedr. dataforordnings vilkår, som er kommet til henover de seneste år – se det som en beskyttelse!

Det vil også minimere risiko for skader på egne mobiltelefoner/Ipads(og dermed erstatning af private genstande)

Der henstilles også til, at overførsel af billeder og øvrig pædagogisk dokumentation går gennem de sociale medier, som er tilgængelige gennem kommunen- herunder egen hjemmeside og Famly – på sigt AULA. Det betyder konkret, at al arbejdsrelateret dokumentation ikke hører sammen med/til på en privat Facebook.

Vær opmærksom på, at få slettet materiale hurtigst muligt(specielt billeder)også fra de kommunale Ipads og mobiller.

 

Udarbejdet efter Lokal MED møde maj måned 2019.